5 sfaturi cand vrei sa tii dieta !


Tii dieta si cu toate acestea nu ai reusit sa slabesti atat cat iti doresti? Ai tot incercat diferite diete de-a lungul timpului si parca nimic nu a mers? Ei bine, iata cateva dintre greselile care te-ar putea impiedica sa iti atingi telul.

1. Ideea de dieta

Expertii sunt de parere ca atunci cand esti la dieta iti impui restrictii care nu vor face altceva decat sa iti stimuleze apetitul, „poftele" cat si obsesia pentru mancare. Stresul nu te va ajuta sa slabesti. Inceteaza sa te gandesti ca esti la dieta, incerca in schimb sa constientizezi obiceiurile culinare care te fac sa iei in greutate. Fii constienta de faptul ca orice gustare in plus te ingrasa: daca iti incepi ziua cu o cafea mare cu lapte si zahar, daca obisnuiesti sa bei doua sau 3 pahare de vin, daca rontai intre mese, daca mananci atunci cand gatesti, daca mananci chipsuri sau floricele la film, atunci trebuie sa fii constienta de faptul ca toate aceste obiceiuri, adauga kilograme in plus.

In timp, invata sa elimini toate aceste mici tentatii si incearca sa te bazezi pe un program cat mai echilibrat si fix.

2. Graba

Ne grabim si in viata si la masa. Iar daca in viata poti avansa sarind peste anumite etape, cand mananci, este bine sa nu te grabesti. Savureaza mancarea, mesteca pana cand mancarea solida devine aproape fluida si  ingaduie-ti placerea de a te bucura de senzatiile culinare. Vei digera mai bine si te vei satura mai repede.

3. Mesele

Nu sari peste mese, este o greseala. Studiile arata ca persoanele care sar peste micul dejun sunt mai grase decat cei care aleg sa manance dimineata. Ideea ca daca vei sari peste micul dejun sau oricare dintre mesele principale, vei reusi sa diminuezi numarul caloriilor ingurcitate, este gresita. In realitatea, aceste persoane sfarsesc prin a introduce mult mai multe calorii in alimentatie decat necesarul zilnic.

Asadar, este bine sa mananci trei mese pe zi. Incepe ziua cu un mic dejun sanatos care sa contina fibre si proteine: un ou fiert, o felie de paine de secara si faina neagra impreuna cu o jumatate de grapefruit, recunoscut calitatile lui. Acestea te vor ajuta sa te mentii satula pana la masa de pranz. Mai multe despre alimentele care te ajuta sa arzi grasimea, poti citi in articolul: "Mananci si slabesti".

4. Lichidele

Cu exceptia apei, toate celelalte lichide au calorii. Fereste-te de alcool, smoothy-uri, sucuri carbogazoase, cafea cu zahar si frisca sau lapte. Ele aduc un aport considerabil de calorii. Bea, in schimb, multa apa, ceaiuri neindulcite in care poti adauga cateva felii de lamaie, sucuri de legume si sucuri naturale de fructe, insa cele din urma in cantitati mici (acestea contin fructoza, adica zahar).

5. Portii mari

Nu trebuie sa mananci mult. Orice aliment trebuie mancat cu moderatie, chiar si fructele si legumele. Pentru un pranz perfect nu ai nevoie decat de o bucatica de carne, nu mai mare decat palma ta si cateva linguri de legume sau salata.

Atunci cand alegi o salata pentru masa de pranz, opteaza pentru mai multe legume si mai putina branza si carne.

Exista convingerea ca daca mananci multe fruncte intr-o zi, vei slabi. Nimic mai gresit. Fructele sunt un desert si trebuie consumate ca atare. Daca mananci un kilogram de piersici sau portoclale, nu vei ajunge sa slabesti, dimpotriva.

6. Constientizarea

Procesul prin care tu alegi sa slabesti trebuie sa fie unul asumat. Iti asumi acest proces doar dupa ce vei constinetiza greselile pe care le faci, cat si cum mananci. Monitorizeaza, o perioada, felul in care mananci, ce iti face bine si ce nu. Concepe un program asumat pe care sa il adopti pentru tot restul vietii.
Pe langa toate acesta, alege sa faci miscare, dormi suficient si corect. In timpul unui somn adanc corpul nostru produce leptina, un hormon care ne ajuta sa fim mai slabe.

PRAJITURA TIRAMISU


INGREDIENTE:

8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat


Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante. Reteta de tiramisu imi place de departe cel mai mult dintre toate celelalte pe care le-am incercat deoarece vinul de Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
Atentie!Din pacate,in Romania vinul de Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar(la Metro din cand in cand daca aveti noroc) insa el poate fi inlocuit cu succes si fara repercusiuni sesizabile la consistenta,textura sau gust de catre Lacrima Lui Ovidiu.

Mod de preparare reteta tiramisu:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Se bate frisca.
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus.
Asa arata crema la final.Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.
Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se stropeste cu apa.

Pofta mare !

Reteta de slabit " Bianca Dragusanu "

RETETA DE SLABIT BY" BIANCA DRAGUSANU "


MIC DEJUN: 3 felii de paine cu unt integral si marmelada. Doua oua
omleta cu bacon, 1 pahar de lapte, 1 pahar suc de fructe si o ceasca
de cafea. Apoi 45 de minute echitatie!

PRANZ: 2 portii din orice mancare, la alegere, salata cu mult ulei,
cartofi prajiti, 2 felii de tort cu ciocolata si cola sau bere. Apoi o
ora si jumatate de echitatie!

GUSTARE: inghetata (4 cupe), 2 prajituri insiropate, ½ kg capsuni.
Apoi 45 minute echitatie!

CINA: 2 pizza cu de toate si extra topping cu branza, plus 1 litru de
cola. Apoi 2 ore echitatie!

In 20 de zile, calul va slabi cel putin 15 kg!

PUI SHANGHAI

Puiul Shanghai este o obsesie a mea din vechi timpuri, adica de cand am mancat prima data la un restaurant chinezesc si am ramas fascinata. Reteta am luat-o de pe un site cu retete chinezesti, mi s-a parut foarte apropiata de gustul acela care mi-a ramas intiparit in minte. Puiul Shanghai servit la crasmele din Romania nu are multe in comun cu puiul Shanghai pe care l-am mancat pe alte meleaguri, dar asta e, ne multumim cu ce avem!

Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui
- 3 oua (sau 2 daca sunt mari)
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de mustar
- sare si piper
- amidon
- ulei pentru prajit
- marar
- susan

RETETE DE SLABIT - FRIPTURA SI SALATA DE LEGUME

Friptura si salata de legume - reteta slaba in calorii

Ingrediente:

- 600 grame costita pentru friptura de vita, curatata de grasime

- Ceapa medie Dulce, taiata cubulete mici

- 6 rosii italienesti in forma de pruna, mici taiate cubulete

- 4 porumbi, fierti, taiati in bucatele de 3 cm

- Un ardei verde mediu, taiat felii

SOS. Salata din ierburi proaspete si Otet

70 Rosu Otet ml, 60 ml de apa, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 2 catei de usturoi pisati, proaspat 3 linguri de frunze de Rozmarin tocate proaspat sau 1 lingurita uscat Rozmarin, 3 linguri de frunze de cimbru tocate sau 1 lingurita cimbru uscat, 3 linguri de frunze de oregano tocate proaspat sau 1 lingurita oregano uscat, ½ lingurita sare, ¼ lingurita de piper

Mod de preparare:

Combinati toate ingredientele pentru sosul de salata intr-Acoperit borcan ONU; amestecati. Gatiti costitele de vita pe gratar, în functie de aprox cum le preferati,. 20 min pentru mediu, intorcand costitele pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.

Taiati Diagonala friptura, în felii subtiri de 0,7 cm.

Combinati carnea feliata si legumele intr-ONU adanc bol Putin. Adaugati dresingul si amestecati. Serviti imediat sau puneti la frigider minereu de cateva si serviti rece.

Nota: Daca doriti, o puteti fierbe carnea pentru acelasi interval de timp de.

Informatii nutritionale: (85 grame carne cu 2 lingurite de dresing):

- Calorii 305
- Proteine 25 g
- Carbohidrati 18 g
- Grăsimi 16 g
- Grăsimi satura 5 g
- Colesterol 56 mg
- Fibre 3 g
- Sodiu 255 mg de

RETETE DE SLABIT - PIURE DE CONOPIDA

Piure de conopida - slaba reteta în carbohidrati
Piureul de conopida Este un bun substitut pentru piureul de cartofi. Scazut in carbohidrati si bogat în proteine, gustul conopidei este foarte fin. Incercati Chiar daca Va ganditi ca nu o sa va placa. Aroma Puteti În ce mod doriti. Usturoiul ONU Este conexe excelent ingredient, la fel ca si parmezanul.

Ingrediente:

- Conopida cruda - O Capatana medie inseamna cam 453 de grame florete
- Orice combinatie de unt, lapte, sos sau orice folositi în mod obisnuit la piureul de cartofi - cam 50 grame
- Sare si Piper
- Optional: usturoi tocat (un catel sau doi); praf de usturoi (2,5 g); Branza

Preparare:

Desfaceti conopida în florete, sau taiati-o marunt. Am auzit ca Vas facuta la microunde, intr-ONU speciale de dinainte pregatit, conopida iese foarte gustoasa, dar puteti la fel de bine sa o si fierbeti. Fierbieti Pana se inmoaie - o furculiţă strapunge usor.
Cel mai usor lucru de facut este sa adaugati restul ingredientelor în vasul în îngrijire pregatiti conopida, si apoi sa folositi ONU mixer pentru ONU omogeniza totul. Sau puteti pune toate ingredientele intr-robot mixer sau ONU de bucatarie.
Presupunand ca din 435 de grame de e conopida 4 Portii de piure de conopida, cam Fiecare va avea 3 grame de carbohidrati ce pot fi folositi, plus 3 grame de fibra. Caloriile variază în functie de ce mai adauga Fiecare dupa gust.

Reţete de slăbit

Retete pe Facebook


Parteneri Bancuri Noi