PRAJITURA TIRAMISU


INGREDIENTE:

8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat


Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante. Reteta de tiramisu imi place de departe cel mai mult dintre toate celelalte pe care le-am incercat deoarece vinul de Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
Atentie!Din pacate,in Romania vinul de Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar(la Metro din cand in cand daca aveti noroc) insa el poate fi inlocuit cu succes si fara repercusiuni sesizabile la consistenta,textura sau gust de catre Lacrima Lui Ovidiu.

Mod de preparare reteta tiramisu:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Se bate frisca.
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus.
Asa arata crema la final.Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.
Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se stropeste cu apa.

Pofta mare !

Reteta de slabit " Bianca Dragusanu "

RETETA DE SLABIT BY" BIANCA DRAGUSANU "


MIC DEJUN: 3 felii de paine cu unt integral si marmelada. Doua oua
omleta cu bacon, 1 pahar de lapte, 1 pahar suc de fructe si o ceasca
de cafea. Apoi 45 de minute echitatie!

PRANZ: 2 portii din orice mancare, la alegere, salata cu mult ulei,
cartofi prajiti, 2 felii de tort cu ciocolata si cola sau bere. Apoi o
ora si jumatate de echitatie!

GUSTARE: inghetata (4 cupe), 2 prajituri insiropate, ½ kg capsuni.
Apoi 45 minute echitatie!

CINA: 2 pizza cu de toate si extra topping cu branza, plus 1 litru de
cola. Apoi 2 ore echitatie!

In 20 de zile, calul va slabi cel putin 15 kg!

PUI SHANGHAI

Puiul Shanghai este o obsesie a mea din vechi timpuri, adica de cand am mancat prima data la un restaurant chinezesc si am ramas fascinata. Reteta am luat-o de pe un site cu retete chinezesti, mi s-a parut foarte apropiata de gustul acela care mi-a ramas intiparit in minte. Puiul Shanghai servit la crasmele din Romania nu are multe in comun cu puiul Shanghai pe care l-am mancat pe alte meleaguri, dar asta e, ne multumim cu ce avem!

Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui
- 3 oua (sau 2 daca sunt mari)
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de mustar
- sare si piper
- amidon
- ulei pentru prajit
- marar
- susan

RETETE DE SLABIT - FRIPTURA SI SALATA DE LEGUME

Friptura si salata de legume - reteta slaba in calorii

Ingrediente:

- 600 grame costita pentru friptura de vita, curatata de grasime

- Ceapa medie Dulce, taiata cubulete mici

- 6 rosii italienesti in forma de pruna, mici taiate cubulete

- 4 porumbi, fierti, taiati in bucatele de 3 cm

- Un ardei verde mediu, taiat felii

SOS. Salata din ierburi proaspete si Otet

70 Rosu Otet ml, 60 ml de apa, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 2 catei de usturoi pisati, proaspat 3 linguri de frunze de Rozmarin tocate proaspat sau 1 lingurita uscat Rozmarin, 3 linguri de frunze de cimbru tocate sau 1 lingurita cimbru uscat, 3 linguri de frunze de oregano tocate proaspat sau 1 lingurita oregano uscat, ½ lingurita sare, ¼ lingurita de piper

Mod de preparare:

Combinati toate ingredientele pentru sosul de salata intr-Acoperit borcan ONU; amestecati. Gatiti costitele de vita pe gratar, în functie de aprox cum le preferati,. 20 min pentru mediu, intorcand costitele pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.

Taiati Diagonala friptura, în felii subtiri de 0,7 cm.

Combinati carnea feliata si legumele intr-ONU adanc bol Putin. Adaugati dresingul si amestecati. Serviti imediat sau puneti la frigider minereu de cateva si serviti rece.

Nota: Daca doriti, o puteti fierbe carnea pentru acelasi interval de timp de.

Informatii nutritionale: (85 grame carne cu 2 lingurite de dresing):

- Calorii 305
- Proteine 25 g
- Carbohidrati 18 g
- Grăsimi 16 g
- Grăsimi satura 5 g
- Colesterol 56 mg
- Fibre 3 g
- Sodiu 255 mg de

RETETE DE SLABIT - PIURE DE CONOPIDA

Piure de conopida - slaba reteta în carbohidrati
Piureul de conopida Este un bun substitut pentru piureul de cartofi. Scazut in carbohidrati si bogat în proteine, gustul conopidei este foarte fin. Incercati Chiar daca Va ganditi ca nu o sa va placa. Aroma Puteti În ce mod doriti. Usturoiul ONU Este conexe excelent ingredient, la fel ca si parmezanul.

Ingrediente:

- Conopida cruda - O Capatana medie inseamna cam 453 de grame florete
- Orice combinatie de unt, lapte, sos sau orice folositi în mod obisnuit la piureul de cartofi - cam 50 grame
- Sare si Piper
- Optional: usturoi tocat (un catel sau doi); praf de usturoi (2,5 g); Branza

Preparare:

Desfaceti conopida în florete, sau taiati-o marunt. Am auzit ca Vas facuta la microunde, intr-ONU speciale de dinainte pregatit, conopida iese foarte gustoasa, dar puteti la fel de bine sa o si fierbeti. Fierbieti Pana se inmoaie - o furculiţă strapunge usor.
Cel mai usor lucru de facut este sa adaugati restul ingredientelor în vasul în îngrijire pregatiti conopida, si apoi sa folositi ONU mixer pentru ONU omogeniza totul. Sau puteti pune toate ingredientele intr-robot mixer sau ONU de bucatarie.
Presupunand ca din 435 de grame de e conopida 4 Portii de piure de conopida, cam Fiecare va avea 3 grame de carbohidrati ce pot fi folositi, plus 3 grame de fibra. Caloriile variază în functie de ce mai adauga Fiecare dupa gust.

RETETE DE SLABIT - PUI ITALIAN CU PIPER

Pui cu Piper italiană

Daca sunteti un adevarat Gurmand, si va confruntati cu cateva kg in plus de ingrijire pe vreti neaparat sa le dati jos, sa nu credeti ca Trebuie sa mancati numai mancaruri insipide, fără gust si culoare pentru o reuşi acest lucru.
Trebuie doar sa fiti atenti la ce consumati, si Trebuie sa optati pentru mancaruri cat mai slabe în Grăsimi ONU si cu aport scazut de calorii.
Daca vreti sa ", va lingeti pe degete", dar sa va mentineti greutatea de sub control în acelasi timp, va propun reteta pentru italiană Pui cu Piper.

Ingrediente:

- 450 g piept de pui fara pielita (4 bucati de piept de pui)
- 1 varf de lingurita amestec condimente Italiene
- 1 varf de lingurita piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri
- 1 ardei verde taiat felii subtiri
- 1 varf de lingurita praf de usturoi
- 3 lingurite sau Otet balsamic Otet Rosu
- 2 lingurite miere

Mod de preparare:

Asezonati pieptul de pui pe ambele parti cu amestec de condimente Italiene si cu piper. Infierbantati 2 linguri de ulei de masline intr-o lipeste de ingrijire nu tigaie, la foc mediu. Adaugati pieptul de pui asezonat si lasati-l cate 4 minute pe Fiecare parte, sau pana cand nu mai sunt o culoare roz in centru. Scoateti-l apoi, pe o Farfurie si mentineti-l caldut.
Infierbantati LINGURA de ulei de Maslina ramasa. Adaugati ardeiul verde si Rosu si praful de usturoi. Gatiti 3-4 minute, amestecand încontinuu, pana cand ardeiul se inmoaie. Apoi cu o LINGURA puneti amestecul de ardei peste pieptul de pui în Farfurie. Adaugati otetul Rosu si Mierea în tigaie. Gatiti 1 minut, încontinuu amestecand. Turnati amestecul peste pieptul de pui în Farfurie. Aceasta reteta de pui italiană cu Piper este de 4 Portii.

Informatii nutritionale:

- Calorii: 206
- Proteine: 28g
- Grăsimi: 6G
- Carbohidrati: 9g
- Colesterol: 68mg

Reţete de slăbit

Retete pe Facebook


Parteneri Bancuri Noi